.

01 September 2006

ЗБОРОВИ

Што вредат тие ?

‘‘Те сакам‘‘
И ниси немир
и одкрива сомнеж,

‘‘Те посакувам‘‘
И носи желба
и открива страв,

‘‘Љубов‘‘
И го губи смисолот
кога ке се изговори

Може ли звукот да ги почувствува ?

А може ли срцето
кога не се изговорени ?


16.12.1991

3 comments:

nemirnata said...

Moze. :) Srceto gi cuvstvuva koga ne se izgovoreni, a i cuvstvuva koga se izgovoreni a ne misleni ;)

DeadPoeT said...

Ah be vie zenite !

Se mora da vi se kaze na uvce !
Zatoa i ja napisav pesnava....pa citajte valku sto zbori srceto, ne se samo usite ogani za cuvstvo :)

nemirnata said...

Abe pa jas so ti rekov? Deka moze srceto da gi slusne iako ne se izgovoreni.... ;)