.

04 September 2006

ПЧЕЛА

Колку неизнерна убавина,пчела во мојата кутија.Ја чувам само за себе
Таа стана, мислев, моја

Скриена еротика,
Лета од цвет на цвет
Незаситно собира полен
Јас не добивам мед


Сепак, ја чувам
Ќе ми прости знам.
Не добивам мед
Не добива ни таа

Знаеш, таа ме боде
Тоа боли понекогаш
Ја молам да престане
Таа пак ме боде

Но, не е ни важно
Ке ми прости знам

Колку е тоа тажно
Може да го остави осилото во мене
Тогаш таа ке умре
Кутијата ке остане празна

Но, не е ни важно,
Ќе и простам,
можеби....23.11.1991

No comments: