.

03 September 2006

НА ДЕНОТ НА МОЈОТ РОДЕНДЕН

На денот на мојот роденден
Родна земја и шарено небо

Мирис на црвена ружа
мирис на зелена трева
мирис на човечка пот
мачка и две кучиња
соба со бели чаршави
и ѕвезди на таванот
околу шарениот лустер

На денот на мојот роденден
покрај немиот телефон
ја чекам последната честитка
и твојот глас
од некаде
далеку ...Струмица
06.06.1992

3 comments:

nemirnata said...

"На денот на мојот роденден
покрај немиот телефон
ја чекам последната честитка
и твојот глас
од некаде
далеку ..."

Dobri redovi.... mi ostavija golem vpecatok.

DeadPoeT said...

E da, toa najveke vredi vo pesnava, trugoto se inpresii od momentot vo koj se naogav, ako me razbiras :)

Strumica e toa, imaat puno sareni lusteri po tavanite :):)

nemirnata said...

Da, da razbiram ;)