.

17 December 2006

MAJKA

Ако некогаш одпловиш од дома
низ белиот свет
за да најдеш збор друг
што ќе го замени зборот Љубов,
и не ќе го најдеш,
сети се дека си го оставил
далеку зад себе
од каде што си тргнал,
сети се дека тоа е зборот
Мајка.На мајками за среќен роденден

10.03.1992

2 comments:

nemirnata said...

Kratko a jasno.. So edna recenica si kazal nesto sto retko se opisuva.. Bravo!

Анастазија said...

Мммм, убаво направено.