.

18 May 2007

ДИОНИС

Кога светло плавото
ќе стане пурпурно црвено,
барем само и за миг
сети се дека постојам.

Кога ке те обземе чувство
на капка вода во Сахара,
отвори ја твојата душа
повикај ме, јас ке дојдам.

Кога си во темнина
празна и ладна како етер,
затвори ги очите тогаш
остави ме да те исполнам.

Кога ќе зажалиш
за водата што истекла,
подај ги усните твои
кон мојата црвена крв.

А кога разумот
ке почне да се дави
во мене,

побегни и заборави ме,
до идното среќавање.01.12.1991

No comments: