.

11 January 2007

ВРЕМЕ

Понекогаш непотребно долго
капе по мојте чувства
како река или мисла
тече во своето корито
ронејќи ги рабовите
освојувајќи нови простори
лизгајќи го тлото
под мојте нозе

.....и се наогам себе си
во матицата
ме троши по дното
ме крши од карпите
ме носи низводно
далеку во океанот

ах...
кога би знаел да пливам18.10.1995

2 comments:

nemirnata said...

Кога би знаеле да пливаме, би бил светов совршен. А кога би бил светов совршен, не би имале инспирација за пишување ;)

DeadPoeT said...

Verojatno e taka...

Sepak, ne bi bilo loso na podnaucime, bar po malku, makar i so guma za plivanje :)